Rahsia 3 P – Pemakanan , Penjagaan dan Pembiakkan

KAMI INGIN KONGSI RAHSIA.

sebenarnya Mudah membela sugar glider ini !

 

  1. Pemakanan

 

Makanan yang seimbang dan cukup khasiat memberikan sugar glider sentiasa sihat dan cantik.

Mesti kamu ada Masalah MASA atau  KEWANGAN ke atau tidak tahu langsung menjaga,  tapi dalam masa sama minat membela dan menjaga .

BAGAIMANA ?kami kongsikan Rahsia pertama ini.

Tekan link ini untuk ke pautanya

https://cdfexotic.com/cara-ajar-glider-makan-cdf/

KENAPA ? perlukan ini

Anda da dapat jimat Duit,  jimat masa, makanan pun da lengkap nutrisi, boleh bawa Travel kemana mana, sangat mudah.

Ditambah pula ,bekalan makanan sentiasa ada stock.

Kami da guna bertahun dan sangat jimat dan mudah dalam menjaga sugar glider !

 

   2. PENJAGAAN

 

Sugar glider di malaysia

TAKUT BELA MATI!? Jika bela seekor.

TAKUT BAU BUSUK!?

TAKUT GARANG X JINAK!?

Ok . RAHSIA ini lagi best, jaga glider tidak la susah mana bila da ikut pemakanan tadi.

Buang sifat Takut !

Baru Menang dalam penjagaan.

jangan takut bela seekor boleh mati, bila bela seekor, berikan masa bermain dengan dia paling kurang 10min -15min setiap hari. Tapi selalunya bukan 10min pun anda main.. Kerana kecomelan dia mesti lama anda bermain dengan dia.

Amalkan rahsia ini, sebelum bagi makan , pegang  dia dulu, bagi makan atas tangan pun boleh atau terus hidang makanan di dalam sangkar.

Sugar Glider memang hidup bekeluarga. Anda pun keluarga dia 🙂 kompem sayang punya.

Secara tak langsung, glider akan lebih jinak dan kenal anda sebagai tuan.

TAKUT BAU BUSUK!?

Bagimana atasi ?

– glider ini jika terlebih protien pun boleh sebab bau busuk, jika terkurang protien pun boleh sebab glider tidak sihat.

Rahsia ini da lama kami guna, bila guna Cdf pun da ok ,bau pun dapat kawal dan nak lagi kawal bau ,kira cuci mencuci tidak la hari hari , jom jom guna pasir kucing tidak melekat/ jangan beli yang jenis melekat bila kena kencing, pallet habuk kayu / paper khas.

KENAPA GUNA INI ?

bila najis jatuh, akan cepat kering dan meresap, lalu bau pun tidak la merebak sehingga membuatkan anda STRESS hehe.

Bila guna rahsia ini, sebulan sekali pun boleh cuci atau 1 bulan 2x cuci.

TAKUT GARANG X JINAK!?

Ini punca selalu orang baru putus asa membeli. Hehe korang kene ambil tahu dengan siapa korang membeli glider, tanya perangai dia dulu, nanti bila da dapat ditangan kamu, mudah nak jaga, sebab sudah tahu perangainya.

Tidak semua sg sama perwatakkan ya!

 

Glider nak jinak perlu bermain kerap dengan dia, hari hari main walupun sekali pegang 10min. Bab kene gigit tu pegang guna kain dulu.  Lama kelamaan akan ok dia. Cara tips jinakkan sg pun ada sy kongsikan disini .

Tekan rahsia pautan ini

https://cdfexotic.com/menjinakkan-sugar-glider-tips/

 

Seterusnya…

MUDAHNnyaaaaa… PEMBIAKKAN

Jika ada sepasang pasti akan membiak, membiak tidak susah mana…

Rahsia pemakanan dan penjagaan tadi kalau da ikut, mesti membiak..

Seterusnya…

Tekan link ini !

https://cdfexotic.com/cara-menyatukkan-glider/

Da habis baca?

Kalau sudah, makna anda ikut arahan , bijak untuk belajar 3p

Tekan ini

https://cdfexotic.com/sangkar-dan-ternak-glider/

3P ini sangat membantu anda semua

Terima kasih ,kongsi ilmu ini kepada semua. Di fb ,ig atau pada mulut ke mulut Free sahaja,

Mudahkan.. Terima kasih semua

#cdfsugarglider#cdfmakanankhasiat#cdfjimat#caramembelasugarglider#mudah#jinaksugarglider#pengalaman#kajian#malaysiasugarglider

197 total views, 1 views today