PENGENALAN SUGAR GLIDER

Sugar glider di malaysia telah berkembang pesat pada sejak tahun 2010 dan sehingga kini 2018 ,pelbagai jenis warna atau baka variasi telah berada di malaysia.

Pada awal kehadiran sugar glider di malaysia , ramai peminat malaysia membela dulu,  atau teruja dengan haiwan bermuka comel ini,  dan banyak faktor yang kerap diketepikan

Ok untuk topik perkenalan,  kami akan memberikan cara/ kaedah yang bersesuaian dalam membela haiwan ini.

Apa itu sugar glider?

Sugar glider malaysia cdf

  • Petaurus Breviceps / sugar glider
  • Spesis Marsupial
  • Habitat asal,  Australia, indonesia, kepulauan papua New guinea serta di Tasmania
  • Aktif waktu malam ( Nokturnal)
  • Waktu siang hari adalah untuk tidur
  • Mempunyai keunikkan sifat manja/comel.
  • Secara semulajadi adalah haiwan liar dan mempunyai naluri semulajadi jika kita tidak membentuk haiwan ini dengan baik.

Sugar glider – di hutan

Sugar glider di malaysia

 

Konsep hidupan secara semulajadi / liar, sugar glider sejenis haiwan ombivor dan di hidupan liar mereka juga suka memakan debunga, nectar , telur burung,  buah buahan asli juga boleh dikenali sebagai karnivor kerana suka memakan burung kecil.

Hayat hidup liar boleh mencapai sehingga 7-10tahun.

Sangkar – tips pemilihan sangkar

Sugar glider di malaysia

 

Sangkar sugar gliders adalah salah satu komponen penting dalam memastikan mereka dapat rasa selesa dalam persekitaran baru mereka. Sugars anda akan meluangkan majoriti masa mereka pada waktu malam di dalam sangkar mereka dan dengan memastikan bahawa sugars anda selesa, selamat dan bebas bersenam dengan sesuka hati mereka.

Faktor-faktor berikut adalah untuk pertimbangan untuk mencari sangkar yang sesuai dengan haiwan eksotik ini.

  1. Saiz sangkar
  2. Keadaan dalam sangkar

Bermain – tips sihat – jinak Dan aktif

Belikan alat untuk sugar glider bermain agar die sentiasa aktif. Pastikan barang permainan selamat dan tidak mengandungi material yang bertoksid. Luangkan masa untuk bermain bersama sugar glider anda agar ikatan (bond) dapat dieratkan. Biasanya pada siang hari waktu tidur, Sugar Glider lebih tidak aktif. Perlahan masukkan tangan dan lihat reaksinya.

Sugar glider di malaysia

Jika tidak ada reaksi mengancam, perlahan-lahan sentuh bahagian tubuhnya (diusap perlahan). Cara lain adalah dengan memberikan kantung untuk Sugar Glider, boleh juga dari stokin. Sugar Glider sangat suka bersembunyi di dalamnya. Setelah itu kita boleh membawanya di dalam kantung tersebut melakukan aktiviti seharian kita.

Sugar glider di malaysia

Sugar Glider boleh diletakkan dalam kantung seluar yang tidak terlalu ketat atau sediakan bag khas Yang mudah dibawa kemana-mana.

Makanan – tips pemilihan makanan

Sugar glider di malaysia

 

Haiwan ombivor memerlukan makanan yang sesuai untuk terus hidup . Jika kita bela dengan baik, boleh hidup sehingga 10-14 tahun. Makanan yang perlu diberikan adalah dari sumber protien,sumber air bersih, karbohidrat dan elakkan manisan yang tinggi dan lemak yang berlebihan dalam pemakanan dan harus pemakanan yang mempunyai kalsium untuk mencegah dari lumpur. Kebanyakkan buah buahan kurang mempunyai kalsium.

Sebagai contoh sumber protien,  telur, kentang, ayam dan yang bersesuaian

Sumber miniral /vitamin boleh dihidangkan buah dan sayuran

CDF Exotic & Pet House – Sugar Glider Online Shop

CDF Exotic & Pet House merupakan syarikat yang berdaftar dan sudah bertapak di pasaran Malaysia selama hampir 9 tahun. CDF Exotic & Pet House menjual sugar glider classic grey dan pelbagai variasi, dan kelengkapan sugar glider seperti white face, mosaic, leucistic, platinum, albino, creamino dan lain-lain selain kepakaran dalam menghasilkan produk makanan utama jenama malaysia, iaitu CDF (complete daily food).

Sugar glider di malaysia

Mereka juga arif dan kepakaran dalam selok belok pembiakan dan mencegah masalah penyakit yang dihadapi oleh sugar glider dengan memberikan tunjuk ajar

 

Kelebihan Membeli Sugar Glider Dengan CDF Exotic & Pet House

Jinak dan berkualiti Pelbagai variasi yang cantik mengikut citarasa pelanggan dan kemampuan .

 

Sugar glider murah

Mendapat perkhidmatan sebelum dan selepas membeli, seperti cara pemakanan yang betul, mengajar cara kenal jantina dan lain-lain Mendapat Barangan Kelengkapan Secara Percuma

 

CDF Instant Golden Powder Sebagai Makanan Asas Sugar Glider Di Malaysia

Sugar glider haiwan yang harus dijaga pemakanan jika tidak akan memendekkan usia memelihara.

 

Disini CDF Exotic & Pet House ingin kongsi cara yang lebih mudah, jimat masa, jimat kos yang telah CDF Exotic & Pet House amalkan bertahun.

Produk ni adalah produk tempatan (Malaysia) yang telah diformulakan oleh orang muslim (Islam). Produk ini diformulasikan seakan-akan sama dengan makanan Sugar Glider ketika mereka di hutan. Nama produk ni adalah CDF instant golden powder yang bernilai RM25 harga dipasaran. Harga produk ini dikawal oleh syarikat, agent yang menjual produk ini tidak boleh menjual dengan harga yang murah atau mahal sesuka hati mereka.

CDF instant golden power adalah produk lengkap dirumus khas bersama sumber protein, sumber karbohidrat, vitamin, omega, kalsium, sumber mineral yang membantu untuk menjaga keseimbangan pembesaran yang sempurna dan dapat mencantikkan bulu serta dapat mengurangkan Bau poo n pee.

Kegunaan yang mudah dalam pemakanan harian sugar glider kesayangan anda.

Asas bahan mentah :
chicken meal, fish meal, calcium omega dan vitamin mineral,

 

Sugar glider di malaysia
Cdf produk malaysia

Pengunaan 1 botol untuk seekor sahaja dan mampu bertahan selama 1 bulan, dengan pengunaan konsisten sehari 1 kali sahaja. Mudahkan?

 

Kelebihan Produk Makanan Utama CDF Instant Golden Powder

CDF INSTANT golden powder dirumus khas untuk memudahkan dibawa kemana-mana, mudah disimpan, bau yang menyelerakan serta memerlukan campuran air sahaja. Disyorkan untuk semua peringkat umur.

https://cdfexotic.com/testimoni-keberkesanan-cdf/

Memberikan bulu sihat dan lembutMenggurangkan dan mengawal bau kumbahanMerawat keguguran bulu, katarak mata dan cirit- biritMemberikan pembesaran normal dan sihatEfektif untuk pembesaran “glider underage” atau glider terpisah awal dari indukMenggalakkan pembiakan serta pelbagai khasiat lainPemberian yang mudah dan cepat dengan campuran air sahajaLebih jimat dan berkualiti

Foodsugarglider-protiensugarglider-cdf-kurangnutrisi-gugurbulu-sugarglider murah-sugarglidermalaysia-sugarglider-makananberkhasiat-sakitsugarglider malaysiasugarglider-albino-classicgrey- makananharian-sugargliderputih-jinak sugarglider-cdfsugarglider-sugarglidercarajinak-cdfpertandingan-pameransugarglider

Bagaimana Cara Penggunaan CDF Instant Golden Powder?

Mudah sahaja iaitu satu sudu teh CDF dicampurkan dengan 2 sudu besar air masak atau mineral water, dikacau dan dihidang pada piring. Pengunaan sesuai pada waktu malam kerana waktu itu sugar glider tidak tidur.  

Senarai Produk Lain Yang Dijual Di CDF Exotic & Pet House

Produk Sampingan Juga Turut Dijual Seperti;

 

1. CDF Protect N Cure ( RM15 )

Foodsugarglider-protiensugarglider-cdf-kurangnutrisi-gugurbulu-sugarglider murah-sugarglidermalaysia-sugarglider-makananberkhasiat-sakitsugarglider malaysiasugarglider-albino-classicgrey- makananharian-sugargliderputih-jinak sugarglider-cdfsugarglider-sugarglidercarajinak-cdfpertandingan-pameransugarglider

Kegunaan : Merawat luka kecerderaan dengan efektif dan berkesan

 

2. CDF Replacer (RM23)

Sugar glider di malaysia

 

Kegunaan : Membesarkan sugar glider baby atau terpisah awal dengan sempurna.

 

3. CDF Shampoo (RM20)

 

Kegunaan : Membersihkan sugar glider yang kotor. Tanpa alcohol, bauan semula jadi “lemon”

4. CDF Fruit Drop ( RM20 )

 

Kegunaan : Makanan sampingan diberikan semasa bermain dengan sugar glider

 

5. CDF Dubia ( Harga Mengikut Promosi )

 

dubia makanan sampingan

 

 

Kegunaan : Altenatif makanan berbentuk serangga /lipas yang tinggi protien untuk sugar glider

6. CDF kalsium ( RM20)

kalsium sugar glider

 

Kegunaan : Membantu sugar glider yang lumpuh kaki dan membantu sugar glider bertambah aktif. Diperkaya dengan orginal kalsium.

7. CDF Fruit Treat ( RM20 )

 

Kegunaan : Makanan sampingan berperisa buah original

8. CDF 490g (RM110)

Kegunaan : Sama seperti Cdf instant, berat lebih dan lebih jimat untuk sugar glider yang banyak.

 

Testimoni Keberkesanan Produk CDF

Produk CDF mempunyai khasiat terbaik yang diperlukan oleh glider dalam “diet harian”. Produk-produk CDF lengkap dengan segala sumber protien serta mineral yang diperlukan oleh glider. Dengan CDF sebagai makanan harian akan memberikan kesihatan, kecantikkan dan penjimatan wang anda.

 

 

Jadikan Sugar Glider Anda Sihat Dengan CDF Instant Golden Powder!

Sugar glider di malaysia

Anda rasa Sugar Glider anda cukup kalsium? Protein dan lain-lain mineral? CDF Instant Golden Powder pastinya mampu membuat Sugar Glider anda sihat dan kekal aktif. Jadi tunggu apa lagi, dapatkan produk CDF hari ini juga!

Dapatkan SEGERA

Testimoni keberkesanan CDF

Cara bancuhan CDF & analisis labtest

Cara ajar glider makan CDF

tekan wasap

www.wasap.my/60122662239/inginCDF

# boleh rujuk selebihnya di menu utama

 

CDF INSTANT GOLDEN POWDER | MAKANAN KESIHATAN SUGAR GLIDER

Hubungi: Tekan untuk telefon (012-2662239) | Tekan untuk WhatsApp

Facebook: Cdf Sugar Glider
Instagram: @cdf_sugarglider
Website: www.cdfexotic.com
Email: cdf.sugarglider@gmail.com

Pembelian Segera tekan gambar dibawah 

atau wasap –

www.wasap.my/60122662239/inginCDF

 

membeli sugar glider
http://www.wasap.my/60122662239/inginCDF

13,123 total views, 1 views today