Cara merawat luka sugar glider

Luka pada sugar glider boleh terjadi sama ada pelihara sepasang atau seekor. Biasanya induk sepasang akan kerap terjadi luka semasa proses persenyawaan ‘ Mating’ berkawin. Luka ini paling mudah terjadi pada bahagian atas badan keranan gigitan pasangan.

Luka lain juga boleh terjadi pada kuku kaki penyebab tersangkut pada benang kain atau sangkar dan juga luka pada ekor sama ada gigitan oleh pasangan glider lain dan punca punca lain yang semua peminat tidak akan menyangka boleh terjadi.

Cara rawatan yang telah dipraktikan oleh kami sediakan 3 jenis produk khusus dalam merawat

  1. Makanan berkhasiat sumber protein CDF sebagai asas utama makanan harian untuk membantu perbaiki tisu dan pertumbuhan bulu dengan sempurna. Sesuai untuk gliders pelbagai umur dan disyorkan harian kepada semua sugar glider yang sihat mahupun yang sakit.
  2. Ubat Luka atau dikenali CDF PnC untuk memulihkan luka cepat sembuh dan mengelakkan dari jangkitan kuman . Dititiskan pada bahagian luka sehingga luka kelihatan kering . Tidak berbahaya jika dijilat. Produk luput 2 tahun ketahanan. Pastikan kegunaan E-collar bagi gliders yang suka menggigit bahagian yang cedera. Gambar glider dibawah kami tidak gunakan E-collar.
  3. Ubat makan dikenali CDF Aktif bertujuan untuk membantu selera makan . Kecederaan teruk membuatkan selera sugar glider hilang dan jika berterus tidak bermaya glider boleh hidrasi dan berlaku kematian. Cara guna titiskan ke mulut sehari 2 kali setiap hari selama 7 hari. Simpan dipeti sejuk setelah digunakan. Ketahanan ubat makan adalah 2-3bulan didalam simpan sejuk.

Jom Kita lihat Gambar semasa proses penyembuhan luka

Rujukan lain Kecederaan TESTIMONI LUKA – Produk CDF PNC

Dapatkan Segera Set penyembuhan untuk kecederaan sugar glider

192 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.