JENIS PRODUK DAN KEGUNAAN

 • CDF +-95g Rm26-Rm28
 • CDF +-200g Rm49- Rm50
 • CDF +-490g Rm110 – Rm115

Kegunaan : sehari 1kali atau 2kali bergantung pembesaran sugar glider. Disyorkan Setiap hari pemberian,boleh dipelbagaikan dengan CDF smooties. Rujukan CARA membuat CDF SMOOTIES Rujukan Cara ajar glider makan CDF Rujukan SOALAN & JAWAPAN (Q&A)

 • CDF Replacer +-50g Rm23-Rm25

Kegunaan Baby Rejected : sehari 5 kali bergantung pembesaran sugar glider. Disyorkan Setiap hari pemberian. Pastikan pemantauan diberikan lebih perhatian dan pemakanan perlu kerap. Rujukan https://cdfexotic.com/penjagaan-sugar-glider-bawah-umur/ .

Kegunaan Induk : sebagai booster kepada selera induk betina yang ada joey dalam poket, biasa induk ada waktu memilih makan. boleh buat tabur pada buah atau terus bancuh. Dinasihatkan konsisten makanan CDF atau extra pengambilan 2kali sehari.

 • CDF Shampoo lap lap /Dry Shampoo +-100gram Rm20- Rm22

Kegunaan : Mengurangkan kotoran awalan dengan membunuh kuman dan bulu semakin lembut dan gebu. Cara boleh disapu bersama tisu basah tanpa alkohol atau cara lain di link ini https://youtu.be/UgaRsmUkFHA . Semburan boleh ditumpukan pada satu satu bahagian untuk dibersihkan dahulu. Goncang sebelum guna.

 • CDF Daun Eucalyptus +-30g Rm7- Rm10

Kegunaan : Kurangkan bau hanyir ,boleh diletakkan dibekas tempat tidur ,lagi banyak daun lagi wangi. 1) bau hanyir sugar glider terutama marking jantan.kerana Daun ini mempunyai aroma yang wangi dan mampu mengawal bau yang tidak menyenangkan. 2) memberikan sugar glider lebih aktif dan kelihatan suka bermain mengigit ,mengunyah daun ini. Bantu kawal masalah stress haiwan sugar glider. Seperti kucing lebih suka “Daun catnip”. Sugar glider pula lebih suka Daun Eucalyptus. 3) Membantu masalah bau mulut sugar glider atau menyebabkan kerosakkan gigit. Secara alami ,glider lebih suka mengigit ,jika dimakan tidak menyebabkan masalah. daun ini mempunyai sifat antibakteria secara semulajadi. 4) Daun Eucalyptus juga mampu memberikan kekuatan daya tahan badan dan bau daun juga boleh menghalau serangga terutama nyamuk.Kesimpulannya : Pengunaan Daun boleh diberikan atau diletak didalam sangkar ,sama ada 2-5helai pun boleh.Atau boleh taburkan daun dibawah sangkar untuk mengawal bau poo n pee. Kajian tidak menyatakan hilang 100%. tetapi dapat membantu kurangkan bau .Selamat Mencuba. Kita ada offer…

 • CDF Pro Eyes 1 botol +-5ml

Kegunaan : Merawat masalah Katarak , mata merah, berair jangkitan kuman. Titiskan sehari 1kali sehingga mata pulih, untuk masalah katarak disyorkan guna bersama CDF Aktif . Rujukan TESTIMONI LUKA MATA Dan Katarak

 • CDF AKTIF 1 botol Rm16
 • CDF PnC 1 botol Rm16

Kegunaan : CDF aktif untuk membantu selera makan terutama gliders yang sakit, cedera luka yang teruk dan boleh digunakan untuk merawat cirit birit . Cara perlu isi air mineral ke dalam botol supaya sebati campuran dengan serbuk. Goncang sebelum guna. Titiskan 1-2 titik sehari 1kali ke mulut glider selama 7 hari konsisten. Simpan didalam peti sejuk setelah digunakan.

Kegunaan : CDF PnC, bertindak merawat luka untuk penyembuhan dan mencegah dari jangkitan kuman. Titiskan pnc sehari 2kali sehingga luka sembuh. Selamat jika dijilat. Rujukan TESTIMONI LUKA – Produk CDF PNC .

 • CDF Fruit Treat +- 80g Rm 20-21
 • CDF Frut Drop +- 130g Rm 20-22
 • CDF Fish Snak +- 30g Rm9-10

Kegunaan : Sebagai umpan sewaktu sesi bermain dengan gliders, pemberian sedikit hanya perlu sahaja. Sesuai untuk proses untuk jinakkan gliders.

 • CDF Kalsium +-30g Rm20-21

Kegunaan : Sebagai tambahan dalam makanan seperti makanan yang kurang kandungan kalsium atau tiada kandungan kalsium. contoh buah buahan. Cara boleh tabur secubit kalsium keatas buah dan boleh dicampurkan ke dalam smooties buahan.

 • CDF Anti Serangga +-500ml Rm16-17

Kegunaan : Tidak merbahaya kepada sugar glider. Tujuan untuk menghalau, membunuh serangga berdarah sejuk sahaja tidak berkesan kepada haiwan seperti sugar glider, kucing ,hamster dan haiwan berbulu. Tahap keberkesanan membasmi dan menghalau bergantung pada jenis serangga. Terutama semut sangat suka dekat kawasan sangkar sugar glider. Cara spray kebawah lantai sangkar glider dan biarkan kering atau lap ratakan atau cari punca laluan semut, spray pada kawasan tersebut. Sesuai juga digunakan untuk rumah seperti alas meja makan dan kawasan yang banyak semut atau lalat. Dalam seminggu akan semut mula kurang, boleh guna permulaan 3kali seminggu , sila goncang sebelum guna . Jika semut sudah hilang tidak perlu guna. Hanya guna bila perlu sangat jimat.

223 total views, 1 views today